Companii

Proprietarii Eurolines cedeaza 47% din grup

01.08.2008, 19:16 60

Dragos Anastasiu si asociatii sai au cedat 47% din actiunile grupului Touring Eurolines, cu afaceri de peste 30 de milioane de euro in domeniul transportului international de persoane, turism sau vanzari de bilete de avion, catre familia Martin, proprietarii agentiei de turism Mistral Voyages.
In schimb, Touring Eurolines a devenit actionar cu 99% la agentia de turism Mistral Voyage, cu afaceri in 2006 de circa 270.000 de euro, potrivit ultimelor informatii disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor. Mistral Voyages detine si un hotel de 80 de camere la Moeciu, care va deveni operational in perioada urmatoare, precum si un ponton de lux de zece camere in Delta Dunarii.
Corina Martin, proprietara Mistral Voyage, spune ca decizia a fost luata pentru intarirea prezentei in domeniul turistic a grupului Eurolines.
"Am decis sa fuzionam pentru a crea o companie mai puternica in domeniul turismului. Dupa aceasta fuziune valoarea inregului grup Eurolines depaseste 30 de milioane de euro", a spus Corina Martin care detinea Mistral Voyage impreuna cu sotul sau.
Dragos Anastasiu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.
"Hotelul va functiona sub franciza Gloden Tulip si valoreaza peste 12 milioane de euro. Intentionam sa investim in continuare in acea zona si sa realizam o zona de agrement. Nu excludem sa investim in noi unitati hoteliere", a adaugat Martin.
In urma tranzactiei familia Marin a ajuns la 47% din actiunile Touring Eurolines, Dragos Anastasiu tot la 47%, Cristian Baciucu la 3,9%, iar Michael Negret detine 1,9%, potrivit Oficiului Comertului.
Grupul Eurolines a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 32,5 milioane de euro, iar pentru acest an a fost prevazuta o crestere a afacerilor pana la 39 de milioane de euro.
Pe partea de transport international de pasageri, reprezentantii grupului asteapta venituri de peste 17 milioane de euro, comparativ cu 14,3 milioane de euro in 2007, cresteri de peste 20% fiind bugetate si pentru agentia de turism, precum si pentru activitatea de ticketing, potrivit unor declaratii anterioare.
Prin cedarea celor 47% din actiuni, proprietarii grupului Eurolines se orienteaza mai degraba catre segmentul turistic, avand in vedere ca transportul rutier de persoane a fost amenintat in ultima perioada de intrarea tot mai multor companii aeriene low-cost pe piata.
Principalul operator pe partea de transport international de calatori este Atlassib International, companie controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO