Companii

Proprietarul City Plaza Cluj ridica investitia in hotel la 6,5 mil. euro

22.09.2009, 17:13 203

Omul de afaceri clujean Sorin Dan, proprietarul hotelurilor depatru si trei stele City Plaza si City Central din Cluj-Napoca, vadepasi cu 1,5 mil. euro bugetul de investitii alocat extinderii sireclasificarii la cinci stele a hotelului City Plaza.

Initial, compania Transilvania Development (TD), firma careadministreaza hotelurile, a anuntat o investitie de 5 mil. euro inextinderea City Plaza, iar termenul de finalizare era stabilitpentru acest an. In prezent insa, oficialii companiei spun caunitatea va fi inaugurata abia in luna februarie a anului viitor,datorita contextului economic nefavorabil.

"Vom incheia construirea tuturor camerelor noului City Plaza decinci stele pana la finele acestei luni, urmand ca pana in ianuariesa mai fie construite un restaurant romanesc, un restaurant cuspecific japonez, un american bar si un centru spa cu piscina.Totodata investitia va creste de la 5 milioane de euro, cat amestimat initial, la 6 milioane si jumatate de euro, si speram noica in luna februarie sa inauguram noul hotel", a declarat CosminSindean, managerul City Hotels.

Compania Transilvania Development a achizitionat in anul 2006aproximativ 1.000 de metri patrati de teren in vecinatateaconstructiei existente, pretul de achizitie fiind de aproximativ500 de euro pentru un metru patrat. Noua aripa va dublacapacitatile de cazare ale City Plaza existente acum.

Noul City Plaza va avea un total de 85 de camere, fata de 41 decamere in momentul de fata. Potrivit reprezentantilor City Hotels,diferentele dintre 4 si 5 stele constau, printre altele, in piscinainterioara si un salon in care se poate lua micul dejun separat derestaurant. Momentan principalul concurent al City Plaza este OperaPlaza, de cinci stele.

Conducerea City Hotels estimeaza pentru acest an un grad mediude ocupare al celor doua hoteluri de aproximativ 60%, in scadere cupana la 14% fata de anul trecut. In 2008 gradul mediu de ocupare alcelor doua hoteluri a fost de 74%.

Transilvania Development estimeaza ca va realiza in acest an ocifra de afaceri de circa 2 mil. euro, in scadere cu 13% fata deanul 2008.

In primul semestru din acest an City Hotels a inregistrat ocifra de afaceri de 1 mil. euro, in scadere cu 11% fata de perioadasimilara de anul trecut.

"Clientii nostri sunt in principal din segmentul business, doaraproximativ 20% dintre persoanele cazate sunt persoane fizice.Piata hoteliera isi continua trendul descrescator si in a douaparte a anului, situandu-se undeva la nivelul din 2007."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO