Companii

RAAL Bistriţa vrea să facă o fabrică de radiatoare în Rusia

14.07.2010, 23:31 297

Producatorul de sisteme de răcire pentru industria auto RAALBistriţa a anunţat că intenţionează să construiască o unitate deproducţie în Rusia, unde vor fi fabricate componente auto atâtpentru principalii clienţi ai companiei (John Deere, Class sauAGCO), cât şi pentru firmele ruseşti.
"În momentul de faţă analizăm posibilitatea de a construi o fabricăde sisteme de răcire şi componente ale acestora în Rusia, un primpas în acest sens fiind unele discuţii purtate cu reprezentanţiicompaniei John Deere, unul dintre principalii noştri clienţi, şi aiAmbasadei României în această ţară. Intenţia concernului John Deereeste de a convinge o parte dintre furnizorii săi să investească înRusia în fabrici de componente auto", a declarat Paul Ilieş,director general în cadrul companiei RAAL.
În 2009, producătorul american de maşini agricole John Deere şi-aanunţat intenţia de a investi 500 de milioane de dolari înurmătorii ani în Rusia.
"Nu ştim în momentul de faţă care va fi valoarea investiţiei,suprafaţa fabricii sau localizarea, însă trebuie să ne mişcămrepede pentru ca această unitate de producţie să devină funcţionalăîntr-un an de zile."
Compania bistriţeană a realizat în primul semestru o cifră deafaceri de 13,6 milioane de euro, mai mult cu 58% faţă de aceeaşiperioadă a anului 2009, însă cu 20% sub valoarea bugetată dereprezentanţii RAAL la începutul anului. În 2009 compania a obţinutvânzări totale de 20 de milioane de euro, iar pentru acest an şi-abugetat o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro.
"În primul semestru din acest an am primit comenzi la export decirca 18 mil euro, însă dacă am fi avut suficiente resursefinanciare pentru o aprovizionare corespunzătoare cu materiileprime necesare, cu siguranţă că cifra de afaceri s-ar fi situat laun nivel mai mare."
Compania bistriţeană produce sisteme de răcire şi componente aleacestora. RAAL avea la începutul anului 1.050 de angajaţi.
Compania RAAL a fost înfiinţată în 1991 prin desprinderea dincompania I.U.T. Bistriţa. Din 1995 firma s-a privatizat, acţionariifiind salariaţii companiei în proporţie de 93%, restul titlurilorfiind deţinute de SIF Banat-Crişana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO