Companii

Radar imobiliar: preţul locuinţelor a scăzut cu 5% în august în zonele mărginaşe ale Capitalei

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Anca Dumitrescu

15.09.2015, 00:02 437

Diferenţa între preţurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu şi premium al Capitalei şi preţurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe a crescut în ultimele 12 luni cu peste 20%, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale şi de nord ale Bucureştiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât preţul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginaşe. 

În luna august a acestui an, pretenţiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu şi premium au rămas aceleaşi, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferenţa dintre preţurile solicitate pe cele două segmente distincte de piaţă a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, preţurile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preţuri mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul şi nordul Capitalei, cât şi pentru cele din zonele mărginaşe. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO