Companii

Radulea: Bancile se multumesc doar sa crediteze statul

18.03.2010, 23:10 44

Bancile locale au taiat conducta finantarilor pentru proiecteimobiliare de mari dimensiuni fara exceptie, dand peste capplanurile companiilor de profil, care au obosit sa asculte acelasidiscurs al bancilor in care afirma ca proiectele eligibile sunt incontinuare creditabile.

"Bancile prefera sa imprumute statul si se multumesc cu situatiaasta. Pentru imobiliare acorda credite doar pentru proiecte micisau catre subsidiarele lor care au activitate imobiliara. Ideea cabancile cauta sa finanteze proiecte eligibile este o poveste pecare o auzim de un an si jumatate de cand spun ca «de maine incepemcreditarea». Probabil nu au gasit inca proiectele bune", spune IonRadulea, proprietarul platformei Semanatoarea si al proiectuluiimobiliar Sema Parc. Radulea a realizat doua imobile de birouri pemalul Dambovitei, vizavi de complexul Regie, pe care le-a vandutaustriecilor de la Europolis pentru mai mult de 100 de milioane deeuro, dar acum sta cu o groapa de cinci metri adancime pentrufundatia celei de-a doua etape a proiectului pentru care cauta incafinantare bancara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO