Companii

Rădulescu, despre terenurile nelucrate: Neoficial, decizia politică a fost: "Băi, avem destule taxe!"

Rădulescu, despre terenurile nelucrate: Neoficial, decizia politică a fost: "Băi, avem destule taxe!"

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

12.05.2011, 12:45 723

Secretarul de stat în Ministerul AgriculturiiAdrian Rădulescu a declarat joi, la un seminar, că oficial nu s-aluat nicio decizie privind taxarea proprietarilor de terenurinelucrate, însă neoficial s-a decis că "sunt destuletaxe".

Potrivit lui Rădulescu, legea taxăriiproprietarilor de terenuri agricole nelucrate este "în sertar" şioficial nu s-a luat nicio decizie privind acest actnormativ.

"Neoficial, decizia politică a fost: «Băi,avem destule taxe!»", a spus Rădulescu.

La emisiunea "După 20 de ani", difuzatăduminică la Pro TV, Rădulescu a declarat că Ministerul Agriculturiiare pregătit pachetul legislativ pentru amendarea proprietarilorcare nu lucrează terenurile agricole, însă decizia va fi luată lanivel politic.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrulAgriculturii, Valeriu Tabără, a afirmat că proprietarii de terenurinu pot fi taxaţi pentru că nu le lucrează şi a susţinut că maiimportantă ar fi stimularea arendei.

Ministrul Finanţelor Publice, GheorgheIalomiţianu, a declarat însă, tot atunci, că vrea ca impozitareaterenurilor agricole nelucrate să fie aplicată cât mai repede şi căautorităţile au discuţii pe acest subiect cu experţii BănciiMondiale.

Ideea impozitării terenurilor agricolenelucrate a fost anunţată la începutul anului trecut de cătrefostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu. El a avansat catermen de aplicare a măsurii începutul anului2011.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat lafinele anului trecut că susţine introducerea unui impozit peterenurile nelucrate, care să fie cel puţin la nivelul subvenţieide 100 de euro/hectar primită conform regulilor UniuniiEuropene.

Suprafaţa agricolă a României este de 14,7milioane hectare, din care 9,4 milioane hectare teren arabil.

AFACERI DE LA ZERO