Companii

Rapotan, Arabesque: Fără investiţii de la buget piaţa de construcţii nu poate să-şi revină

Cezar Rapotan, proprietatul Arabesque

Cezar Rapotan, proprietatul Arabesque

21.07.2010, 00:00 94

Cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii, Arabesquedin Galaţi, controlat de omul de afaceri Cezar Rapotan, aînregistrat în primul semestru o cifră de afaceri similară cu ceadin perioada similară a anului trecut, în ciuda faptului că piaţade construcţii s-a diminuat cu circa 20% în aceeaşi perioadă.Compania nu a dorit să precizeze şi valoarea vânzărilor.

Rapotan consideră că revigorarea consumului de materiale deconstrucţii depinde de o politică economică adecvată a Guvernului,bazată pe cheltuieli bugetare minime şi direcţionarea unor sumeimportante spre investiţii, un curs valutar stabil şi crearea unorcondiţii atractive pentru investiţiile private.

Arabesque a realizat anul trecut un business total de 1,6 mld.lei (378 mil. euro), în scădere cu 20%, suma cuprinzând şivânzările de pe pieţele externe - Bulgaria, Serbia, Moldova şiUcraina.

Proprietarul Arabesque spunea la începutul anului că primeleşase luni vor fi mai dificile decât în 2009, însă cu toate acesteaa fixat ca target păstrarea cifrei de afaceri la nivelul de anultrecut. "Al doilea semestru va fi cel puţin la fel de greu ca şiprimul, este evident că majorarea TVA va bloca într-o oarecaremăsură consumul. În primul semestru al acestui an, cifra de afaceria Arabesque a atins aproximativ acelaşi nivel ca în primele şaseluni din 2009, evoluţia fiind influenţată de vremea nefavorabilă şiiarna grea, precum şi de criza economică", susţine Rapotan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO