Companii

Ratele au triplat vanzarile Altex pe primul semestru

17.07.2003, 00:00 22

Reteaua de magazine electronice si electrocasnice Altex a realizat in primele sase luni ale acestui an vanzari de 40 de milioane de euro, in crestere cu 185% fata de cele 14 milioane euro realizate aceeasi perioada a anului trecut.
“Sistemele de rate au stat la baza acestei cresteri a vanzarilor in prima jumatate a acestui an. Explozia sistemelor de rate de la sfarsitul anului trecut s-a mentinut si in prima parte a acestui an, mai ales ca intre timp dobanzile au scazut”, a spus Dan Ostahie, director general al retelei Altex. Potrivit acestuia, ratele reprezinta in acest moment mai mult de jumatate din totalul vanzarilor retelei.
“Sistemele de rate nu se adreseaza doar persoanelor care nu au posibilitatea de a-si cumpara produse electronice, ci reprezinta o modalitate de a nu incarca foarte tare bugetul familiei, ci a repartiza aceste cheltuieli pe o perioada mai lunga” adauga Ostahie.
Daca trendul se va mentine, crede reprezentantul Altex, si in a doua jumatate a acestui an, compania ar putea sa realizeze vanzari de aproape 100 de milioane de euro, dupa ce la inceputul acestui an obiectivul era de 70 milioane euro.
“In general, prima jumatate a anului reprezinta intre 40% si 45% din vanzarile realizate la nivelul unui an calendaristic” adauga Ostahie. Anul trecut cifra de afaceri a retelei Altex a fost de 40 de milioane de euro.
Altex nu este singura companie din acest domeniu care anunta depasiri ale obiectivelor pentru acest an. Reteaua Flanco, care a vandut anul trecut produse electronice si electrocasnice de peste 50 mil euro, si-a stabilit ca obiectiv pentru acest an un volum de vanzari de 75 milioane euro, insa ar putea ajunge la randul sau la 100 milioane euro. Interexpo, compania care detine magazinele Domo a vandut anul trecut prin intermediul retelei produse electronice si electrocasnice de peste 22 de milioane euro, iar anul acesta estima cresterea volumului cu peste 35% la 30 milioane euro. Dupa primele luni ale acestui an, reprezentantii Interexpo au revizuit insa in sens pozitiv obiectivul de vanzari, vanzarile urmand a depasi 40 de milioane de euro.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24