Companii

Real Hypermarket si-a facut centru logistic langa Bucuresti

Real Hypermarket si-a facut centru logistic langa Bucuresti

Real detine in prezent 16 magazine pe piata locala

15.08.2008, 19:32 444

Reteaua de hipermarketuri Real, care detine in prezent 16 magazine, a finalizat recent o investitie intr-un depozit central de 10.500 mp situat in parcul logistic Cefin, la iesirea spre autostrada Bucuresti-Pitesti.
Contractul de inchiriere ar putea fi estimat la circa 3 mil. euro, tinand cont de preturile practicate pe segmentul spatiilor logistice (4,5 - 5 euro/ mp/luna) si de durata medie a unui contract de acest tip, de cinci ani.
Compania administreaza, prin furnizorii sai de servicii logistice, inca doua platforme de depozitare, una dintre acestea avand temperatura controlata, iar cealalta deservind importurile realizate de retea.
"Prin demararea acestui proiect, livrarea marfii catre magazinele Real se face in regim centralizat. Activitatile logistice au fost incredintate companiei Delamode, iar controlul operatiilor este asigurat de Real impreuna cu divizia de logistica a grupului Metro, Metro Group Logistics", au precizat reprezentantii Real Romania.
Real si Metro Cash & Carry sunt cele doua divizii ale grupului german Metro la nivel local.
Si Carrefour, cel mai mare competitor al retelei Real, desfasoara activitati logistice in parcul Cefin. In urma cu aproximativ un an, retailerul francez a semnat un contract pentru inchirierea a 45.000 de metri patrati de spatii de depozitare, precum si 2.000 de metri patrati de birouri, in proiectul Cefin, aceasta fiind cea mai mare tranzactie de inchiriere realizata pe segmentul spatiilor logistice de pe piata locala, evaluata la circa 15 mil. euro.
Proiectul Cefin Real Estate Romania, situat la kilometrul 13 pe autostrada Bucuresti-Pitesti, este detinut de fondul austriac de investitii Europolis si va cuprinde la momentul finalizarii, in 2010, spatii de depozitare cu o suprafata de 320.000 de metri patrati.
Printre companiile care au inchiriat spatii logistice in Cefin Logistic Park se mai numara Altex, Interbrands, Centrum, FM Logistic, Agroalim sau Macromex.
Cel mai mare proiect imobiliar al grupului italian Cefin pe piata romaneasca va fi cel din Baneasa, care va cuprinde birouri, centre comerciale si apartamente, cu o valoare totala de circa 540 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO