Companii

RED Management Capital va dezvolta proiecte de 380 mil. euro

30.10.2006, 21:35 28

Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital va dezvolta in urmatorii ani proiecte de 380 milioane de euro, pe toate segmentele pietei imobiliare, in mai multe orase din tara.
"In Arad avem un teren de 11,5 hectare pe care vom dezvolta un proiect comercial, iar in Iasi am intrat intr-un joint-venture alaturi de o companie care detine mai multe suprafete de teren, pe care vom dezvolta doua proiecte rezidentiale, un proiect mixt, care va cuprinde spatii de birouri si comerciale si un proiect industrial, la iesirea dinspre Bucuresti", a declarat Andrew Stear, reprezentantul companiei RED Management Capital.
Cele doua proiecte rezidentiale din Iasi vor fi dezvoltate pe terenuri a caror suprafata totala este de sapte hectare, pentru proiectul de birouri si retail suprafata terenului masoara 13 hectare, iar proiectul industrial va fi desfasurat pe un teren de 14 hectare. "Investitia cumulata a proiectelor de la Iasi este de 200 milioane de euro, iar finantarea va fi facuta din fonduri proprii, cel putin la inceput", a mai spus Stear.
Proiectele celor de la RED vizeaza si orasele Baia Mare si Brasov, unde sunt in tratative pentru achizitionarea terenurilor. Un alt proiect va fi dezvoltat in Bucuresti, unde compania a achizitionat un teren de sapte hectare.
"Asteptam sa se mai calmeze piata imobiliara din Capitala si peste doi ani dorim sa intram cu mai multe proiecte. In aceasta perioada ne vom indrepta atentia spre orasele din provincie", a declarat Teodor Pop, director in cadrul companiei.
Pana atunci, compania va dezvolta prin intermediul vehiculului Harborside Imobiliara un proiect la Constanta, Trident Plaza, intr-o afacere estimata la 100-120 milioane de euro.
Proiectul, care va cuprinde un centru comercial, un hotel si spatii de birouri, va fi finantat de noul actionar al Harborside, fondul de investitii Immoeast, care a cumparat 75% din actiuni.
"Immoeast va cumpara integral proiectul in momentul finalizarii", au precizat reprezentantii RED.
Proiectul va fi dezvoltat in doua faze, din care 70.000 metri patrati in prima etapa, in care va fi construit centrul comercial, care va fi finalizata in prima parte a anului 2008, iar cea de-a doua parte la finele aceluiasi an. In faza finala proiectul va avea o suprafata de 130.000 metri patrati.
Immoeast, divizia care se ocupa de Europa Centrala si de Est a celui mai mare fond de investitii austriac, Immofinanz, este unul dintre cele mai active fonduri de investitii de pe piata locala, achizitionand pana in prezent mai multe cladiri de birouri in Capitala, printre care Bucharest Corporate Center, Pipera Center, Iride Business Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO