Companii

Reprezentanţii MidEuropa, Regina Maria şi cei ai Medicover neagă existenţa unor discuţii privind o posibilă fuziune a operaţiunilor din România

Împreună, cele două grupuri Regina Maria şi Medicover  adună afaceri de 2,3 mld. lei pe o piaţă de sănătate privată de 11 mld. lei.

Împreună, cele două grupuri Regina Maria şi Medicover adună afaceri de 2,3 mld. lei pe o piaţă de sănătate privată de 11 mld. lei.

Autor: Cristina Roşca

07.10.2022, 00:05 391

♦ ZF a scris ieri că în birourile de la Stockholm şi respectiv Londra, Medicover şi MidEuropa, proprietarul Regina Maria, discută posibilitatea de a-şi uni operaţiunile din România.

Oficialii fondului de private equity MidEuropa Partners, cei ai reţelei de sănătate privată Regina Maria şi reprezentanţii Medicover neagă existenţa unor discuţii privind o posibilă fuziune a operaţiunilor din România ale celor doi jucători din piaţa de sănătate. 

„MidEuropa şi Regina Maria dezmint existenţa oricăror discuţii cu Medicover privind o presupusă fuziune a businessurilor Regina Maria şi Medicover. Ne reafirmăm anga­ja­mentul pentru dezvoltarea şi consolidarea pieţei de sănătate din România“, spun reprezentanţii MidEuropa şi Regina Maria într-o declaraţie comună.

Iniţial, oficialii fondului de investiţii MidEuropa Parteners, proprietarul reţelei de sănătate privată Regina Maria, au spus că nu comentează zvonurile privind o posibilă tranzacţie cu Medicover. „Politica firmei este să nu comentă zvonurile din piaţă“, a afirmat Berke Biricik, executivul care conduce operaţiunile MidEuropa pe plan local.

Oficialii Medicover România au negat la rândul lor că ar exista discuţii în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO