Retail&Agrobusiness

Agricover: Fermierii sunt prudenţi în accesarea de credite noi, în contextul unui an agricol dificil

Agricover: Fermierii sunt prudenţi în accesarea de credite noi, în contextul unui an agricol dificil

Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN: Agricultura trece printr-o perioadă dificilă, seceta şi volatilitatea pieţelor afectând activitatea fermierilor.

Autor: Ioan Dornescu

21.08.2015, 00:05 352

Solicitarea de credite pentru agricultură se menţine pe un trend pozitiv, însă fermierii sunt prudenţi în accesarea unor împrumuturi noi, din cauza anului agricol dificil, marcat de seceta prelungită, care ar putea genera pierderi estimate la 2 mld. euro.

„Agricultura trece printr-o perioadă dificilă, seceta şi volatilitatea pieţelor afectând activitatea fer­mierilor. Monitorizăm permanent dinamica şi evoluţia pieţei agricole şi menţinem un dialog continuu cu clienţii noştri pentru a găsi împreună soluţii de finanţare care să sus­ţină afacerea fer­mierilor în con­textul actual“, a afirmat  Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, divizia de cre­ditare a grupului controlat de omul de afaceri Jabar Ka­nani.

Instituţia finan­ciară nonbancară spe­cializată pe finan­ţarea agriculturii a înre­gistrat în primul se­mestru al acestui an un profit operaţional de 14 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO