Retail&Agrobusiness

Analiză. Magnetul din industria vinului. Zece oameni de afaceri români şi-au orientat investiţiile, milioane de euro, către domeniul vinului

Analiză. Magnetul din industria vinului. Zece oameni de...

Autor: Cristina Roşca

25.02.2019, 17:20 624

Oamenii de afaceri români care şi-au construit businessuri de zeci şi sute de milioane de euro în domenii variate – de la energie la agricultură şi de la industrie la auto – au investit în ultimii ani în producţia de vin.

„Ştii cum se face o avere mică din vin? Porneşti de la o avere mare“, spunea anterior un an­tre­pre­nor local care la rândul său inves­tise în pro­duc­ţia de vin după ce vân­duse o serie de afaceri în IT. 

Radu Timiş, proprie­ta­rul Cris-Tim, Valer Blidar de la Astra Vagoane Călători şi Raul Ciurtin, fondatorul Albalact (vândut între timp) sunt alţi trei antre­prenori care au decis să îşi orienteze o parte din câştiguri către domeniul vinului, sector care i-a atras la nivel internaţional pe unii din marii bancheri şi oameni de afaceri ai lumii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO