Într-un complex de clădiri de pe Strada Şcolilor nr. 53 din Brăila, a cărui fundaţie a fost turnată acum şase decenii, aproape 700 de angajaţi ai Braiconf pun cap la cap piese din material textil pentru a da viaţă cămăşilor ce ies de pe liniile de producţie ale companiei româneşti.
În patru secţii de fabricaţie, angajatele Braiconf (cu greu se zăreşte un bărbat acolo unde cămăşile prind formă) taie, cos şi calcă puzzle-urile care lunar se transformă în 90.000 de produse finite (cămăşi bărbăteşti şi bluze pentru femei, rochii, papioane sau îmbrăcăminte pentru copii). Fiecare realizează câte o parte din produsul finit, altfel producţia ar încetini, iar ceea ce iese din mâinile lor ajunge în principal în ţări precum Suedia, Franţa, Italia sau Danemarca.
În anii de dinainte de perioada comunistă lucrau peste 4.000 de oameni în Braiconf, când erau şi şapte secţii de producţie, iar în 2009, când a venit criza, fabrica mai avea în jur de 1.700 de oameni. După o perioadă de restructurare a producţiei, a secţiilor, dar şi a portofoliilor de clienţi, compania a început să reintre pe un trend ascendent, să schimbe strategia de producţie şi să facă din nou angajări.