Retail&Agrobusiness

Belgienii de la VPK Packaging văd afaceri în creştere cu 13%

Compania VPK Packaging produce în principal cutii de carton, care au cea mai mare valoare adăugată, însă livrează şi plăci de carton, ca materie primă

Compania VPK Packaging produce în principal cutii de carton, care au cea mai mare valoare adăugată, însă livrează şi plăci de carton, ca materie primă

Autor: Laurentiu Cotu

15.01.2015, 00:06 237
Producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe baza creşterii producţiei şi a pieţei de ambalaje.
 
„În estimările pentru acest an ne bazăm pe creşterea volumului de cutii accesate, pe volumele din contractele deja câştigate pentru anul 2015, pe majorarea preţului la hârtie şi pe creşterea naturală a pieţei de ambalaje. În această perioadă participăm la mai multe licitaţii cu companii multinaţionale din ţară şi din străinătate“, au declarat reprezentanţii companiei VPK Packaging.
 
Compania se axează în principal pe producţia cutiilor de carton, care au cea mai mare valoare adaugată, însă livrează şi plăci de carton, ca materie primă. Belgienii produc la Salonta plăci ondulate de carton utilizate ca semifabricat pentru cutiile de carton, pentru diverşi clienţi din România, Ungaria, dar şi din ţările vecine, în principal companii din industria bunurilor de larg consum.
 
Ponderea exportului ajunge la aproximativ 40% din totalul cifrei de afaceri a companiei, piaţa principală fiind Ungaria.
 
Capacitatea anuală de producţie a companiei este de 35.000 de tone, VPK Packaging colaborând cu clienţi precum Cramele Recaş, Sam Mills, European Food, Boromir, PGS Sofa, Ecolor, Samsung, Coca Cola, Reckitt Benckiser, Bonduelle şi Plasticast. Compania a investit anul trecut aproximativ 1 mil. euro în achiziţionarea de noi utilaje, după ce în 2013 şi-a extins depozitul de produse finite, în urma unei investiţii de 1,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO