Retail&Agrobusiness

Brexitul va avea asupra agriculturii acelaşi efect ca embargoul rusesc. „Pierderea unei bucăţi din piaţă înseamnă o restricţionare a producătorilor“

Brexitul va avea asupra agriculturii acelaşi efect ca...

Autor: Roana Rotaru

30.06.2016, 00:05 272

România ar putea rămâne cu mai puţine fonduri europene alocate pentru subvenţiile pe agricultură odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, având în vedere că Regatul Unit este al doilea cel mai mare contribuitor la bugetul  UE, după Germania, potrivit specialiştilor din agrobusiness.

„Probabil va fi afectat bugetul UE şi implicit bugetul stabilit prin Politica Agricolă Comună,   deci este posibil să pierdem nişte bani din subvenţiile pe agricultură, nu ştim dacă de la plăţile directe (subvenţii - n. red.) sau din fondurile alocate pentru dezvoltarea rurală, dar vor fi nişte bani mai puţini per total buget. Deşi au fost deja stabilite plafoanele financiare alocate României până în 2020, dacă Marea Britanie nu va mai fi în doi ani membră a UE, probabil că va fi o reducere a bugetului faţă de ceilalţi ani”, a declarat pentru ZF Toma Dinu, decanul Facultăţii de management, inginerie economică în agri­cultură şi dezvoltare rurală din ca­drul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro