Retail&Agrobusiness

Fabrica de la Jucu le-a adus profit italienilor de la De’Longhi din primul an

Fabrica de la Jucu le-a adus profit italienilor de la...

Autor: Dana Ciriperu

02.07.2014, 00:06 601
Producătorul italian de electro­casnice De’Longhi, care a umplut o parte din golul lăsat de plecarea Nokia din comuna clujeană Jucu, a înregistrat profit încă din primul an de prezenţă locală şi a raportat un rezultat net de 8,3 mil. lei (1,8 mil. euro), potrivit datelor depuse de com­panie la Ministerul Finanţelor.
 
Italienii, care au început producţia de espressoare de cafea în parcul industrial Tetarom (Cluj) în martie 2013, au încheiat anul cu o cifră de afaceri de aproape 140 mil. lei (31 mil. euro), rezultat cu care intră în topul celor mai mari zece producători de electrocasnice din România.
 
„Investiţiile în România vor susţine extin­derea grupului la nivel interna­ţional şi vor diversifica platforma industrială“, se arată în raportul anual al grupului italian, care mai are fabrici în China şi în Italia. În 2013, grupul cu 6.000 de angajaţi a raportat venituri de 1,6 mld. euro, astfel că operaţiunile locale au avut o con­­tribuţie de 2% în businessul De’Lon­ghi. Italienii au avut în 2013 un număr mediu de 213 angajaţi în România, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, dar ar putea ajunge la 700 de oameni la Cluj până la finalul acestui an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO