Retail&Agrobusiness

Firma de avocatură RTPR a asistat fondul de investiţii MidEuropa Partners în vâzarea Profi către Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, într-o tranzacţie de 1,3 mld. euro

Firma de avocatură RTPR a asistat fondul de investiţii...

Autor: Cristina Bellu

30.10.2023, 14:54 278

Firma de avocatură RTPR a asistat fondul de private equity MidEuropa Partners cu privire la vânzarea Profi, oferind totodată suport Profi în cea mai mare tranzacţie în sectorul de retail încheiată vreodată în România, a cărei valoare a atins 1,3 miliarde de euro.

Costin Tărăcilă (Managing Partner) a coordonat tranzacţia în ansamblul ei, Marina Fechetă-Giurgică (Managing Associate) coordonând aspectele de due diligence şi tranzacţionale, iar Roxana Ionescu (Partner) gestionând complexele aspecte de concurenţă ale tranzacţiei.

Echipa de consultanţi Mid Europa Partners a inclus Citigroup Global Markets Limited, White & Case şi Ernst & Young.

„Suntem la al treilea mandat de vânzare a Profi, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie de private equity din istoria României. În 2016, vânzarea Profi către Mid Europa Partners devenea de asemenea record ca cea mai mare tranzacţie de private equity la acel moment”, spune Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.

Profi este lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate lider din România, reţeaua numărând peste 1.650 de magazine în întreaga ţară, operate în formatele Super, City, GO şi Loco, atât direct, cât şi în sistem partener.

Tranzacţia este supusă aprobărilor obişnuite din partea autorităţilor de reglementare, finalizarea acesteia fiind preconizată pentru anul 2024.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO