Retail&Agrobusiness

Lovitură în plin: HEINEKEN România, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii, vrea să renunţe la fabrica din Constanţa

Lovitură în plin: HEINEKEN România, al doilea cel mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.09.2022, 14:29 3462

​HEINEKEN România, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii după cifră de afaceri de 2021, anunţă intenţia de a înceta activitatea în fabrica din Constanţa, cu aproximaţie în septembrie 2023.

Anunţul vine în contextul în care în 2021 piaţa berii din România  a rămas constantă, iar pentru acest an estimările arată o scădere a consumului.

„Fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, spun reprezentanţii companiei.

HEINEKEN România va transfera, în timp, elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

Compania peste 1.100 de angajaţi în România.

HEINEKEN România a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 1,37 mld. lei, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, în contextul în care volumul pieţei berii s-a menţinut la nivelul anului 2020. Totuşi, profitul a scăzut cu 19% faţă de anul anterior de la 137 de milioane de lei în 2020 la 118 milioane de lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO