Retail&Agrobusiness

​Macromex are un nou CFO. Mihai Călin are experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar bancar

​Macromex are un nou CFO. Mihai Călin are experienţă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.05.2023, 10:58 860

Macromex, liderul în industria alimentară pe segmentul de produse congelate şi refrigerate, care are în portofoliu brandurilor Edenia, LaStrada, Corso, Food&Glory şi Azuris, l-a numit pe Mihai Călin în funcţia de Chief Financial Officer (CFO). El va coordona departamentele Financiar-Contabil şi Administrativ.

Cu un traseu profesional de peste 15 ani în domeniul financiar-contabil, Mihai este membru ACCA, CAFR şi Institute of Internal Auditors, USA. El are experienţă atât în companii naţionale, cât şi internaţionale precum KPMG, CrisTim sau Intercereal SA.

„Sunt onorat să mă alătur echipei Macromex, o companie inovativă care a reuşit de-a lungul timpului să creeze branduri puternice, produse de calitate şi să se impună ca lider în industria de produse alimentare pe segmentul de produse congelate şi refrigerate. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă solidă de management, cu o viziune ambiţioasă şi să contribui la dezvoltarea companiei.  Găsesc în Macromex un teren fertil pentru proiecte îndrăzneţe şi sunt încrezător că pot contribui la succesul societăţii şi la atingerea obiectivelor”, a spus Mihai Călin, CFO Macromex.

Compania românească a avut în 2022 o cifră de afaceri de  735 milioane de lei, în creştere cu 16% faţă de 2021. Profitul companiei s-a situat în 2022 la 58,9 milioane lei, conform informaţiilor furnizate de companie.

Printre mărcile dezvoltate de compania deţinută de Dan Minulescu se numără atât brandurile proprii: Edenia (lider pe segmentul de produse congelate), Corso (brandul nr. 1 de îngheţată), La Strada, Azuris, Casa Gruia şi Food&Glory, recent intrat în portofoliul companiei, precum şi mărci partenere, printre care: Philadelphia, Paula, Inedit, Akadia, Babybel, La vache qui rit, Mars ice cream, Haagen Dazs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO