Retail&Agrobusiness

Ministrul Agriculturii dă asigurări pe fondul războiului de la graniţă: Nu s-a pus problema să oprim exporturile de cereale. Avem stocuri suficiente

Ministrul Agriculturii dă asigurări pe fondul...

Autor: Mediafax

04.05.2022, 17:17 57

Ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, susţine că nu s-a pus problema ca România să oprească exporturile pentru a păstra rezerve ca urmare a războiului din Ucraina. Avem stocuri suficiente, spune Chesnoiu.

Potrivit ministrului Agriculturii, stocurile sunt în permanenţă monitorizate de autorităţi.

„Nu s-a pus niciodată problema să oprim exporturile. Noi şi înainte de 24 februarie am monitorizat stocurile... Stocurile sunt suficiente până după prima recoltă”, a explicat Adrian-Ionuţ Chesnoiu.

În plus, Chesnoiu spune că producătorii români vor fi stimulaţi astfel încât să proceseze mai mult din surpusul realizat de România de materie primă, speculând astfel cererea în creştere din întreaga lume.

În 2021, producţia a fost de „3 milioane seminţe floarea soarelui, iar necesarul nostru de consum se realizează din 1,2 milioane tone de seminţe”, a explicat ministrul Agriculturii.

Restul se procesează şi se exportă, a adăugat demnitarul care a anunţat că procesatorii români vor fi ajutaţi să producă mai mult pentru a acoperi cererea în creştere de pe piaţa mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO