Retail&Agrobusiness

Paul Barnett, managerul care conduce de peste un an Ursus Breweries, se retrage din funcţia de preşedinte. În locul său a fost numit Michał Mrowiec

Paul Barnett, managerul care conduce de peste un an Ursus...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.11.2022, 11:07 312

​Michał Mrowiec, actualul vicepreşedinte de vânzari al Kompania Piwowarska, afacerea poloneză a grupului Asahi Europe & International,  va prelua rolul de preşedinte al Ursus România începând cu data de 1 ianuarie 2023, după decizia lui Paul Barnett de a se întoarcă în ţara natală, Australia.

Michał a făcut parte, în ultimii 7 ani, din echipa Kompania Piwowarska. Anterior, a fost director comercial la Coca Cola HBC în Polonia şi vicepreşedinte de vânzări la Unilever, implementând mai multe iniţiative de transformare organizaţională. Michał a finalizat masteratul la Universitatea de Economie din Katowice, Polonia.

„Numirea la conducerea Ursus Breweries mă onorează şi mă bucur să vin în România – o ţară care se aseamănă cu ţara mea natală, Polonia. Echipa de aici face performanţă, iar compania are deja rolul de lider al pieţei berii şi am acceptat cu entuziasm provocarea de a duce mai departe proiectele de dezvoltare sustenabilă şi comercială ale companiei, demarate de echipă alături de Paul. Voi lucra îndeaproape cu colegii mei şi îmi voi pune la dispoziţie know-how-ul şi experienţa acumulate până acum astfel încât să ne menţinem pe acelaşi loc în topul preferinţelor consumatorilor din România,” a declarat Michał Mrowiec.

„Am avut o experienţă foarte bună în echipa Ursus Breweries şi le mulţumesc tuturor colegilor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat şi pentru proiectele pe care le-am dezvoltat împreună. Las pe mâini foarte bune iniţiativele dezvoltate aici şi am încredere că Ursus Breweries va avea o perioadă prosperă sub coordonarea lui Michał,” a adăugat Paul Barnett.

Numirea lui Michał, care aduce cu sine o experienţă internaţională vastă în industria berii şi cea FMCG, contribuie la ambiţia grupului Asahi Europe & International de a îmbrăţişa şi promova diversitatea, cu multiplele ei valenţe, precum expertiza diferită, diversitatea de gen sau pluralismul de idei.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deţine 3 fabrici de bere: în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO