Retail&Agrobusiness

Producătorii de lactate mizează pe finalul anului pentru a-şi majora businessurile după creşteri oscilante în primul semestru

Producătorii de lactate mizează pe finalul anului...

Autor: Mădălina Panaete

01.12.2015, 00:07 306

Industria lactatelor, estimată la circa 900 mil. euro anual, fierbe pe final de an în condiţiile în care mulţi jucători mizează pe semestrul al doilea pentru a-şi creşte afacerile, avans care n-a venit în primul semestru, arată o analiză a ZF.

Scăderea TVA începând cu 1 iunie a fost gura de oxigen adusă in­dus­triei lactatelor, majoritatea celor mai mari jucători estimând că im­pac­tul măsurii asupra con­sumului şi afacerilor companiilor va fi văzut abia pe final de an.

Stephane Batoux, direc­torul general al Albalact, spunea recent că efectul reducerii TVA se va vedea abia în trimestrul patru. „Cred că este nevoie de circa trei luni pentru con­su­ma­tori să se readapteze la noile preţuri ca ur­mare a reducerii TVA. Acum începem să vedem un efect al acestei măsuri. Orice con­su­mator care merge săptămânal sau chiar zilnic la cumpărături cunoaşte produsul şi pre­ţurile“, a explicat executivul care conduce cel mai mare producător local de lactate după rezultatele financiare din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO