Retail&Agrobusiness

Producătorul berilor Timişoreana şi Ursus ar putea fuziona cu firma care deţine whisky-ul Johnnie Walker

Producătorul berilor Timişoreana şi Ursus ar putea...

Autor: Ioana David

03.07.2014, 00:06 616
SABMiller, al doilea mare producător de bere din lume, cu venituri anuale de peste 34 mld. dolari, ar putea fuziona cu Diageo, liderul pieţei interna­ţio­nale a băuturilor spirtoase, scrie presa interna­ţio­nală.
 
Ambele companii sunt prezente în România, SABMiller deţinând producătorul Ursus Bre­weries, care operează trei fabrici pe piaţa locală (la care se adaugă o miniberărie la Cluj) şi bran­duri precum Timişo­rea­na, Ur­sus, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi altele. Afa­ce­rile Ursus au fost de 323 mil. euro în 2013.
 
De cealaltă parte, Diageo are brandurile de whisky (J&B şi Johnnie Walker), vodcă (Smirnoff, Ciroc) sau rom (Captain Morgan). Diageo este prezentă în România prin intermediul distribuitorului PPD România, însă are şi o echipă proprie locală formată din patru oa­meni, dintre care trei cu rol regional, potrivit infor­maţiilor din vara anului 2013.  La acea dată, Dia­geo anunţa că se aşteaptă la o creştere de 7-10% a vân­zărilor pe piaţa locală, comparativ cu nivelul de 25 mil. euro rapor­tat în 2012. Nu sunt disponibile in­formaţii mai re­cen­te legate de evoluţia acestor vânzări. La nivel internaţional, afacerile combinate ale celor două companii ar putea urca la 100 mld. lire, iar miza din spatele acestei preluări este brandul internaţional de bere Guinness.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO