Retail&Agrobusiness

Producătorul de mobilă Lemet a investit 7 mil. euro în prima jumătate a anului în fabrica şi în reţeaua de magazine

Producătorul de mobilă Lemet a investit 7 mil. euro în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.06.2022, 16:57 217

LEMET, unul dintre cei mai mari producători de mobilă de pe plan local, a investit în prima jumatate a anului peste 7 milioane de euro în construcţia de noi facilităţi de producţie şi în dezvoltarea reţelei de magazine de mobilă LEMS.

Fabrica de mobila LEMET din Prahova are acum o centrală electrică funcţională de panouri fotovoltaice de 6.500 de mp, dar şi o nouă hală de producţie de peste 8.500 mp.

Centrala de panouri fotovoltaice are o producţie medie anuală de energie electrică de 1.000 MWh/an. Astfel, LEMET îşi asigură acum o mare parte din energia electrică consumată în

În primele şase luni ale lui 2022, reţeaua de magazine LEMS a ajuns la 71 de magazine de mobilă amenajate la aceleaşi standarde vizuale, cu o suprafaţă totală de 72.000 de mp. Magazinele LEMS sunt prezente acum în 63 de oraşe, acoperind astfel tot teritoriul României.

Cu sediul în Campina, compania deţine 10 linii de producţie, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn şi a lemnului masiv.

Fabrica LEMET şi halele de depozitare acoperă o suprafaţă de 41.000 de metri pătraţi. Compania operează reţeaua LEMS, cel mai mare lanţ de magazine de mobilă din România. Acoperind aproape toată ţara, cele 71 de magazine LEMS au o suprafaţă totală de retail de peste 72.000 metri pătraţi.

În cadrul fabricii de de mobila LEMET de la Brebu şi în reţeaua de magazine LEMS lucrează peste 1.600 de angajaţi.

Compania LEMET, care se ocupă de producţie, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei , în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO