Retail&Agrobusiness

Producătorul pateului Ardealul şi-a majorat afacerile cu 12% în 2018, la 214 milioane de lei. Compania are trei fabrici la Iaşi (aluaturi congelate), Bucureşti (margarină) şi Covasna (pate, sosuri şi conserve de carne)

Orkla Foods România este condusă din funcţia de CEO de Manuela Banu, care a preluat cârma producătorului în urmă cu aproape 12 ani.

Orkla Foods România este condusă din funcţia de CEO de Manuela Banu, care a preluat cârma producătorului în urmă cu aproape 12 ani.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.09.2019, 08:45 740

Orkla Foods, producător de alimente precum pate, margarină, muştar sau aluaturi congelate, a terminat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 214 de milioane de lei (46 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

Acesta este al patrulea an consecutiv de creştere pentru businessul de pe plan local al grupului norvegian şi reprezintă şi cel mai înalt nivel al afacerilor companiei din istoria de peste 15 ani. Pe de altă parte, compania continuă să rămână pe pierderi, cu toate că acestea s-au mai diminuat. În 2018, pierderile nete ale companiei s-au situat la 755.000 de lei faţă de 3,2 milioane de lei în anul precedent. Compania a avut în medie 467 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO