Retail&Agrobusiness

Producţia şi importurile de lactate au crescut semnificativ în S1/2019 Cooperativa Ţara Mea: Ar fi fost o veste bună dacă raportul ar fi înregistrat şi o creştere a consumului

Florin Burculescu, preşedintele cooperativei Ţara Mea:
Cred că este timpul să facem diferenţa între produsele româneşti doar cu numele şi produsele autentice româneşti. Un produs autentic românesc foloseşte reţete şi ingrediente româneşti.

Florin Burculescu, preşedintele cooperativei Ţara Mea: Cred că este timpul să facem diferenţa între produsele româneşti doar cu numele şi produsele autentice româneşti. Un produs autentic românesc foloseşte reţete şi ingrediente româneşti.

Autor: Florentina Niţu

29.08.2020, 14:08 346

♦ Cooperativa Ţara Mea deţine trei fabrici de lapte şi produse lactate la Berca (judeţul Buzău), Arad şi Bârlad (judeţul Vaslui), fiecare livrând peste 100 de tone de lactate pe lună.

Piaţa laptelui este dominată de multi­­naţionale, mai mult ca nicio­dată, grupul francez Lactalis având trei din primele cinci cele mai vândute branduri de brân­zeturi, arată un studiu realizat de cooperativa agri­­colă Ţara Mea cu sediul în Vaslui, formată din circa 1.000 de fermieri, cu afaceri de 214 milioane de lei anul trecut.

„România nu are tradiţia Olandei în producţia de lactate, dar are reţetele sale autentice, pe care facem tot posibilul să le păstrăm. Este adevărat că de-abia acum am ajuns la nivelul tehnologic al producătorilor străini, dar avem în continuare aproape ultimele păşuni bio din Europa. De aceea, dorinţa noastră este să susţinem toţi producătorii români de pe acest segment“, a declarat Florin Burculescu, preşedintele cooperativei Ţara Mea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO