Retail&Agrobusiness

Raffaello Shoes Factory, cel mai mare producător local de încălţăminte, este singurul furnizor din România al gigantului ce deţine brandurile Vans şi The North Face

Raffaello Shoes Factory, cel mai mare producător local...

Autor: Cristina Roşca

07.01.2021, 18:15 314

Raffaello Shoes Factory cu sediul în Bucureşti a avut afaceri de 311 mil. lei în 2019 cu 644 de salariaţi.

Grupul american VF Corporation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de echipamente sportive din lume, cu afaceri de aproape 14 mld. dolari în 2019, lucrează în România cu o singură fabrică, cea a Raffaello Shoes Factory din Bucureşti.

Producătorul local de pantofi apare pe harta furnizorilor gigantului american ce are în portofoliu un total de 20 de branduri printre care Vans, Timberland şi The North Face.

Raffaello Shoes Factory, companie deţinută de grupul italia Grisport SPA, este un subcontractor al grupului american, adică un furnizor secundar, alţii fiind catalogaţi ca Tier 1, adică pe o poziţie superioară. Din datele publice, americanii au trei furnizori în Republica Moldova şi mai mulţi în Turcia sau Macedonia. Americanii au furnizori în mai multe ţări din Europa şi din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO