Retail&Agrobusiness

„România produce mai mult decât necesarul de consum, problema este că nu se comercializează organizat către supermarketuri“

„România produce mai mult decât necesarul de consum,...

Autor: Roana Rotaru

27.04.2016, 00:05 624
Daniel Constantin, fostul ministru al agricul­turii, spune că fermierii trebuie sprijiniţi prin  iniţiative legis­lative precum legea care ar putea obliga hipermar­ke­turile să aibă la raft 51% produse româneşti, însă con­sideră că Guvernul ar trebui să ajute fermierii să poată oferi produse la preţuri competitive.
 
Una dintre soluţii ar putea fi legea cooperativizării care permite fermie­rilor să ofere produse în cantitatea şi la calitatea impusă de supermarketuri.
 
„Orice acţiune legislativă care ajută fermierii să îşi promoveze pro­du­se­le este mai mult decât bine venită. Per­sonal, m-aş concentra pe legea coope­rativelor care transformă fer­mele în organizaţii moderne şi atunci ca­tegoric puterea fermierilor creşte. Ro­mânia produce per ansamblu mai mult decât necesarul de consum, pro­blema este că nu se comercializează or­ga­nizat către supermarketuri. Legea cooperativizării ar permite furnizarea şi de calitate şi de cantitate, astfel încât preţurile să fie competitive cu cele din ţările vestice“, a declarat pentru ZF Daniel Constantin.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO