Retail&Agrobusiness

Românii prind gustul berii artizanale. Mega Image a listat trei branduri, din care două „made in Romania“

Românii prind gustul berii artizanale. Mega Image a...

Autor: Cristina Rosca, Corina Mirea

02.09.2015, 00:05 3508
Brandul de bere artizanală Sikaru, lansat anul trecut de un fost executiv al francezilor de la Carrefour, a ajuns deja să fie listat în trei reţele internaţionale - Carrefour, Auchan şi Mega Image - cu afaceri cumulate de 2,5 mld. euro.
 
„Ne-am listat recent şi în Mega Image şi în Auchan. În reţeaua Mega Image suntem prezenţi în circa 85 de magazine (dintr-un total de peste 430 - n. red.), iar în Auchan suntem în aproape toate unităţile“, spune Arnaud Dussaix, un executiv francez care a lucrat timp de aproape 15 ani în cadrul Carrefour România, ultima poziţie fiind cea de director de operaţiuni. Prima reţea internaţională în care s-a listat berea Sikaru a fost de altfel Carrefour, însă nu în toate magazinele, ci doar într-o serie de hipermarketuri.
 
„În următoarea perioadă ne vom lista şi în alte reţele de comerţ şi ne vom întări poziţia în HoReCa“, spune Dussaix fără a oferi însă nume. Momentan berea este prezentă în mai multe cafenele precum M60 sau The Coffee Factory. „Vrem ca cifra de afaceri cumulată din 2015 şi 2016 să ajungă la 1 milion de lei“, mai spune fostul executiv devenit antreprenor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO