Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari tranzacţii cu terenuri agricole de la începutul anului. Cea mai mare tranzacţie a fost în valoare de 2,4 mil. euro

Topul celor mai mari tranzacţii cu terenuri agricole de...
18.09.2016, 10:34 4274

Din ianuarie şi până la începutul lunii septembrie s-au vândut circa 1.500 de hectare de teren agricol la un preţ unitar mediu de circa 5.100 euro per hectar, valoarea totală a tranzacţiilor realizate fiind de peste 8 mil. euro, potrivit datelor afişate pe site-ul Ministerului Agriculturii, care urmăreşte şi afişează doar tranzacţiile de peste 30 de hectare.

Preţul unitar mediu este  de 5.100 de euro pe hectar  la nivelul tuturor tranzacţiilor avizate de Ministerul Agriculturii în perioada ianuarie -septembrie.

Cea mai mare tranzacţie care a primit avizul final al Ministerului Agriculturii este de 2,4 mil. euro, prin care compania Agro Nevada Tim, controlată de antre­pre­norul român Mateiu Corvin Petru, a achiziţionat circa 260 de hectare de teren în localitatea Voiteg, judeţul Timiş în perioada ianuarie-martie 2016. Preţul de achi­ziţie a fost de 9.180 euro pe hectar, de două ori mai mare decât preţul mediu al tranzacţiilor realizate de la în­ce­putul anului, pentru că, portivit reprezentantului com­paniei, pe terenul respectiv există o baltă pentru irigaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO