Retail&Agrobusiness

Trade Winds: Companiile româneşti, căutate să exporte pe piaţa americană

Trade Winds: Companiile româneşti, căutate să exporte...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

19.10.2017, 13:35 245

North American Rescue, producător de dispozitive medicale cu sediul în Statele Unite, prezent la Trade Winds, oferă spitalelor dispozitive pentru situaţiile de urgenţă, speciale pentru stabilizarea pacienţilor la locul unui accident. „Suntem în etapa în care prezentăm produsele pe piaţa românească. Ne întâlnim, în România, cu mai mulţi reprezentanţi ai agenţiilor medicale, pentru a stabili care sunt cerinţele şi ce produse ar putea fi implementate în România. Ne întâlnim, în mare parte, cu reprezentanţi ai spitalelor private, dar şi cu reprezentanţi ai serviciilor private de ambulanţă”, a spus Rick Hughes, directorul North American Rescue.

Printre companiile care caută să îşi înfiinţeze un sediu în România se numără Direct Online Marketing, firmă care ajută clienţii să îşi îmbunătăţească afacerea în mediul online, prin intermediul motoarelor de căutare. Prezenţi la Trade Winds, reprezentanţii Direct Online Marketing vor să găsească potenţiali clienţi, în principal companii româneşti care vor să exporte în America de Nord şi în afara zonei balcanice. Mai mult, firma americană căută potenţiali parteneri cu care să lucreze şi analizează opţiunea de a înfiinţa un birou în România, alte posibilităţi luate în considerare fiind Slovenia şi Cehia, a precizat preşedintele firmei, Justin Seibert.

Sanpec, o firmă americană de tehnologie şi inginerie, intenţionează să creeze o platformă educaţională, prin intermediul căreia studenţii vor învăţa de la profesorii români. Motivul iniţiativei este reprezentat de diferenţele dintre aşteptările companiilor şi nivelul de cunoştinţe al angajaţilor. Sanpec discută, zilele acestea, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Universităţii Politehnica, pentru a stabili modul în care va fi realizată această platformă, dar şi costurile. „Companiile americane au anumite aşteptări la nivel de cunoştinţe. Încercăm să acoperim acest gol dintre aşteptări şi nivelul actual. Discutăm cu ministrul Educaţiei şi Universitatea Politehnică. Vom avea o întâlnire mâine, pentru a lucra la o platformă care va crea un mediu academic în care ce vor învăţa studenţii va fi folositor, pentru a se simţi mai încrezători la locul de muncă”, a spus directorul Sanpec, Ajay Mallik.

Stratus, o companie din Texas care oferă servicii de relaţii publice sau lobby firmelor care vor să aibă afaceri în Statele Unite, în special în Texas, caută companii din domeniul energetic şi operatori portuari, care pot stabili parteneriate cu firmele americane. „Aici, în România, căutăm companii care vor să vină în Statele Unite, dar vrem să învăţăm mai multe despre oportunităţi şi despre dezvoltarea economică din România, pentru a le prezenta clienţilor noştri din Statele Unite, care ar putea fi interesaţi să îşi exporte serviciile sau să îşi construiască o companie aici”, a declarat Michelle Hundley, preşedinta Stratus.

„Vreau să aflu dacă există potenţial de cooperare între portul din Houston şi cel din Constanţa”, a mai spus Hundley.

Kestral, companie de consultanţă în domeniul apărării şi suport vânzări, cu birouri în Statele Unite şi sediul în Pakistan, caută firme româneşti cărora le poate oferi serviciile. „Am deschis un birou în România, anul trecut, pentru că am lucrat cu multe companii americane în domeniul apărării, în aviaţie. Ceea ce vrem să facem acum este să folosim experienţa şi cunoaşterea de a lucra cu sistemul american, pentru a oferi asistenţă la nivel local, folosind resursele locale şi locurile de muncă de aici. Evenimentul Trade Winds este o oportunitate de a interacţiona cu Guvernul şi cu diferiţi oameni din industrie”, a explicat Irfan Sheryar, vicepreşedintele Kestral.

Trade Winds este un eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA, aflat la a zecea ediţie. Aproximativ 100 de companii americane sunt prezente la Bucureşti şi pot contacta peste 50 de companii româneşti, pentru a dezvolta proiecte comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO