Retail&Agrobusiness

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Timiş, cel mai puternic judeţ al României după regiunea Bucureşti-Ilfov

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Timiş, cel...

Autor: Florentina Niţu

27.02.2020, 00:05 857

Judeţul Timiş se află pe locul trei în topul celor mai puternice judeţe din România după cifra de afaceri, după Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Timişul a avut o cifră de afaceri de 66 mld. lei în 2018, în creştere cu 1,5% faţă de anul precedent.

În Timiş sunt 200.000 de angajaţi în companii şi alţi 66.000 de antreprenori.

Cea mai mare companie din judeţ este retailerul alimentar Profi, care a avut o cifră de afaceri de 5,9 mld. lei în 2018.

Pe locul patru în topul celor mai bogate se situează judeţul Argeş, cu o cifră de afaceri de 59,3 mld. lei, înaintea judeţului Cluj. În Argeş, producătorul auto Automobile Dacia are fabrică la Mioveni, aceasta fiind şi cea mai mare companie din judeţ.

Ziarul Financiar şi Banca Tran­silvania merg joi, 5 martie, la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de business din judeţ. Cum facem ca mediul antreprenorial şi cultura de business din Timisoara să se dezvolte mai mult? Cine sunt antreprenorii Timişoarei şi cum fac să treacă graniţele judeţului şi ale ţării?

florentina.nitu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO