Retail&Agrobusiness

ZF LIVE. James Simmons, CEO al Unilever SCE: Am reluat activitatea fabricii de îngheţată din Suceava şi am început să exportăm către Marea Britanie. Revenirea economică va fi în forma literei W, odată cu venirea sezonului rece, va apărea şi un nou val de îmbolnăviri care va avea efecte dramatice asupra economiei

Autor: Miruna Diaconu

19.05.2020, 11:00 443

James Simmons, CEO al Unilever în sudul şi centrul Europei, spune că portofoliul companiei în România este diversificat şi se aşteaptă ca businessul cu îngheţată să meargă bine. Pe timpul stării de urgenţă, fabrica de îngheţată din Suceava a fost închisă şi abia săptămâna trecută şi-a reluat activitatea, iar printre primele produse au fost cele pentru exportul către Marea Britanie.

Betty Ice, cel mai mare producător local de îngheţată, înfiinţat de antreprenorul Vasile Armenean, a fost cumpărat, în urmă cu aproape doi ani şi jumătate, de gigantul Unilever, într-o tranzacţie de circa 80 milioane euro. La momentul vânzării Betty Ice deţinea o fabrică în Suceava şi peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii, afaceri de 30 mil. euro şi 760 de angajaţi în România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO