Companii

Retailerul Auchan spune ca mai este loc pentru inca 8 hipermarketuri in Bucuresti

31.10.2007, 19:08 180

"Nu este vorba despre o extindere agresiva a grupului Auchan pe piata din Romania, cat despre potentialul ridicat pe care il are piata", a declarat Regis Mougel, director general al Auchan Romania.
Prezent pe piata locala din toamna anului 2006, retailerul francez a investit in medie 22 de milioane de euro pentru fiecare hipermarket. In prezent, Auchan intentioneaza sa isi intensifice prezenta pe piata hipermarketurilor din Bucuresti pana la 8-9 unitati.
"Cred ca mai este loc de inca opt hipermarketuri Auchan in Bucuresti," continua Mougel, adaugand ca preturile terenurilor din capitala sunt "ilogic de mari".
Retailerul francez poarta discutii cu o serie de banci comerciale locale privind finantarea investitiilor de extindere.
Primul hipermarket Auchan din Romania, localizat in cartierul Titan din Capitala, inregistreaza un flux saptamanal de 120.000 de clienti, potrivit datelor companiei.
Cu o suprafata de vanzare de 8.500 mp si 434 de angajati, hipermarketul din Pitesti, deschis ieri de companie, va avea aproximativ 35.000 de clienti in prima saptamana, potrivit estimarilor facute de Stephan Albert, directorul magazinului.
Magazinul Auchan din Pitesti este localizat intr-un centru comercial dezvoltat de compania Avrig 35, prin investitii totale de 40 mil. euro.
Competitia puternica de pe piata a impins retailerii spre adoptarea de solutii care sa permita ocuparea unei pozitii strategice in orasele de dimensiuni medii din provincie. Retalierul francez Auchan ia in calcul deschiderea unor hipermarketuri de dimensiuni mai mici, cu o suprafata de maxim 5.000 de metri patrati, sau aducerea pe piata locala a diviziei de supermaketuri Atac din cadrul grupului Auchan.
Pana la sfarsitul anului, Auchan va mai deschide un hipermarket la Cluj-Napoca, ducand astfel reteaua de magazine la 4 hipermarketuri si un supermarket la Timisoara. Pentru 2008, retailerul are programate deschideri la Constanta, Timisoara si Suceava. Pentru Bucuresti, Auchan are in vedere mai multe proiecte de centre comerciale, unul dintre acestea fiind localizat in zona de sud a Capitalei. Recent, Auchan a renuntat la o locatie analizata in cartierul Berceni, pe care a preluat-o reteaua Carrefour.

Investitii si cresteri puternice in retail
Plus, vanzari de 126,5 mil. euro
Reteaua de supermarketuri Plus Discount Romania a realizat vanzari de 126,5 mil. euro in anul fiscal incheiat la 30 aprilie 2007, potrivit raportului financiar al grupului german Tengelmann. Compania a obtinut in anul fiscal incheiat la 30 aprilie 2006 o cifra de afaceri de 35,4 milioane de euro, in conditiile in care primul magazin al retelei pe piata romaneasca a fost deschis in luna octombrie 2005. In prezent, Plus Discount detine 47 de magazine cu politica de discount

Pic a adus hipermarketul din Craiova ca aport la capital
Grupul Pic din Pitesti, detinut de fratii Penescu, si-a majorat capitalul social cu 62 mil. lei (18,8 mil. euro), prin aportul hipermarketului din Craiova si al terenului aferent. Capitalul social al companiei a ajuns astfel la 70 mil. euro. Pic Grup detine trei hipermarketuri la Pitesti, Craiova si Braila, avand planificata o alta inaugurare la Oradea. Fratii Ilie si Cornel Penescu vor sa dezvolte o retea de 8 hipermarketuri pana in 2010.

Extinderea in Pitesti duce Bricostore la peste 215 mil. euro
Reteaua de bricolaj Bricostore si-a planificat deschiderea unui magazin la Pitesti in urmatoarea luna, ceea ce ar putea duce vanzarile companiei pe piata locala la peste 215 mil. euro. Compania estima recent cresterea vanzarilor cu 25-30% in acest an fata de 2006, pana la 170 mil. euro, neincluzand magazinul din Pitesti, aflat in faza finala a constructiei. Investitiile se ridica la circa 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels