Companii

Rin Grand incaseaza 500.000 euro din petrecerile de Sarbatori

16.12.2008, 17:56 73

Hotelul de patru stele Rin Grand din Capitala, cea mai mare unitate de pe piata, va incasa din petrecerile de Craciun si Revelion aproape 600.000 de euro, potrivit reprezentantilor companiei, adica 5% din rulajul bugetat pentru acest an.

"Din evenimentele organizate la Rin Grand Hotel in luna decembrie, cum ar fi party-uri de sfarsit de an, de Craciun vom incasa aproximativ 400.000 euro, iar noaptea de Revelion va aduce incasari de 180.000 euro", a spus Sorin Ionescu, PR manager al Rin Grand Hotel. Potrivit acestuia, Rin Grand a pus in vanzare pentru noaptea de Revelion circa 1.500 de bilete, acestea fiind vandute aproape in totalitate. Preturile pentru petrecerea de Revelion la Rin Grand sunt de 78 de euro (290 de lei) sau de 170 de euro (620 de lei), in functie de pachet.
Desi in luna decembrie hotelierii incaseaza venituri substantiale din evenimente, aceasta luna nu este printre cele mai benefice ca urmare a gradului de ocupare scazut. Astfel, desi au oferte chiar si la jumatate fata de pretul initial, numarul de persoane cazate in decembrie la hotelurile din Capitala este in continuare redus.
"Gradul de ocupare este mai mic decat in noiembrie, de obicei decembrie fiind o luna mai slaba. In aceasta perioada tarifele noastre sunt de 59 de euro camera single si 68 de euro camera dubla, adica jumatate fata de pretul normal", a spus Ionescu.
Rin Grand Hotel este cel mai mare hotel de pe piata, dispunand de o capacitate de 1.500 de camere de patru stele, si a fost dezvoltat de fratii Negoita. Unitatea, care a necesitat o investitie de 60 de milioane de euro, va inregistra in acest an un rulaj de circa 13 milioane de euro, sub targetul initial de 17 milioane de euro. Fratii Negoita mai detin si hotelurile Traian, Rin Otopeni si Confort Otopeni si deruleaza si investitii in imobiliare. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO