Companii

România se pregăteşte să intre în rândul ţărilor producătoare de maşini electrice – Ford Otosan va veni cu trei modele full-electric, Dacia la Mioveni produce deja două hibride

România se pregăteşte să intre în rândul ţărilor...

Autor: Bogdan Alecu

14.01.2024, 11:22 10527

♦ Uzina Dacia de la Mioveni va produce începând cu acest an două maşini de tip „full-hybrid“ – Dacia Jogger, lansat în producţie în 2023, şi noul Duster, cu acelaşi sistem de propulsie ♦ La cele două se adaugă trei modele care vor fi lansate la Craiova – viitoarele Ford Puma Electric, E-Transit & E-Tourneo Courier.

Pentru prima dată în istoria industriei auto româneşti, pe piaţa locală vor fi produse începând cu acest an trei maşini electrice dar şi două full-hybrid, având în vedere atât cererea pentru maşini cu emisii scăzute.

Ford Otosan Craiova a demarat în octom­brie 2023 producţia noului Transit Courier întâi cu motoare pe benzină şi diesel, iar din trimestrul al treilea din acest an va urma cea a lui E-Transit şi E-Tourneo Courier, versiunile electrice ale vehiculului comercial. În total, uzina din România va produce până la final de 2024 o gamă com­pusă din şase modele - Puma cu motor cu ardere internă şi Puma electric, noile Transit Courier şi E-Transit Courier, dar şi Tourneo Courier - versiunea de pasageri a lui Transit Courier şi versiunea electrică a acestuia.

 

Cu noile modele vin şi noi furnizori

Producătorul sud-coreean SK va livra dinspre Ungaria spre Craiova bateriile pentru E-Transit Courier. SK Innovation anunţa în 2021 o investiţie de 2,3 miliarde de euro în Ungaria în producţia de baterii pentru maşini electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO