Companii

România se uită de pe margine la tranzacţiile de 5 mld. de euro cu spaţii de retail din UE

România se uită de pe margine la tranzacţiile de 5 mld. de euro cu spaţii de retail din UE

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

21.07.2011, 14:21 542

Tranzacţiile cu spaţii de retail din Europa autotalizat în al doilea trimestru 4,9 miliarde de euro, Rusia şiPolonia înregistrând cele mai ridicate niveluri din zona centralăşi de sud-est, potrivit Jones Lang LaSalle, întimp ce România nu a avut nicio tranzacţie pe acest segment înacest an.

Volumul total al investiţiilor pe acestsegment a ajuns astfel la 13,6 miliarde de euro de la începutulanului, reprezentând o creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut, arată datele companiei de consultanţăimobiliară.



Majoritatea activităţii de investiţii a rămasconcentrată în Marea Britanie şi Germania, care au atras 56% dinvolumul total.



În Europa Centrală şi de Sud-Est, Rusia, cu un volum altranzacţiilor de 432 milioane de euro, şi Polonia, cu 332 milioanede euro, au atras cei mai mulţi investitori.



Spre comparaţie, România a înregistrat tranzacţiitotalizând 243,43 milioane de euro pe toate segmentele imobiliareîn primele şase luni ale anului.



"Cererea investitorilor rămâne focusată pe pieţele importanteprecum Franţa şi Germania, dar ne aşteptăm ca şi Polonia şi EuropaCentrală şi de Est să atragă investiţii importante în acest an.Investitorii sunt interesaţi mai ales de Rusia şi Turcia, careoferă perspective pentru chirii şi venituri în creştere, precum şipentru comprimarea randamentelor", a declarat Jeremy Eddy, şefulEMEA Retail Capital Markets al Jones LangLaSalle.

Potrivit datelor disponibile, anul trecut, în România, valoareatranzacţiilor cu spaţii de retail au depăşit uşor 50 de milioane deeuro, în condiţiile în care în anii de dinaintea crizei au fostrealizate tranzacţii de ordinul a sute de milioane de euro, pe opiaţă de aproape două miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO