Companii

România va primi 2,13 mld. euro în total pentru zona publică şi privată din Tranziţie Justă

România va primi 2,13 mld. euro în total pentru zona...
28.03.2024, 11:30 117

România va primi în total 2,13 mld. euro din Fondul pentru Tranziţie Justă (FTJ), la care se adaugă 391 mil. euro contribuţie naţională, pentru  şase judeţe, bani pentru  atenuarea impactului socio-economic al tranziţiei de neutralitate climatică pentru fiecare dintre cele şase judeţe. Finanţările  sunt atât pentru zona publică cât şi pentru zona privată.

Pe programul de Tranziţie Justă este diferită modalitatea de acordare a punctajului pentru că se  raportează şi la momentul depunerii, primul venit este primul servit. Pentru dezvoltarea antreprenoriatului există trei categorii importante de finanţări: asigurarea inovării şi transferului tehnologic,  dezvoltarea antreprenoriatului şi economia circulară dar şi dezvoltarea incubatoarelor şi acceleratoarelor de afaceri  şi a altor structuri de sprijinire a afacerilor.

Instituţia care coordonează acest program este Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranziţie Justă şi cinci organisme constituite la nivelul Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO