Companii

Conferinţa ZF/ROREG/ADR/BCR- Brăila. Luminiţa Mihailov, director general al ADR Sud-Est: Judeţul Galaţi are la dispoziţie 329 mil. euro din fondul pentru o Tranziţie Justă, ne aşteptăm ca acestea să fie cheltuite până în 2029

Luminiţa Mihailov, director general al ADR Sud-Est

Luminiţa Mihailov, director general al ADR Sud-Est

Autor: Mirabela Tiron, Cristina Bellu

15.02.2024, 10:30 123

România va primi în total 2,13 mld. euro din Fondul pentru o Tranziţie Justă (FTJ) pentru cele şase judeţe: Galaţi, Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova şi Mureş.

Judeţul Galaţi are la dispoziţie fonduri de 387 mil. euro, din care peste 329 mil. euro alocări din Fondul pentru o Tranziţie Justă (FTJ), un instrument în cadrul politicii de coeziune ce urmăreşte să acorde sprijin regiunilor care se confruntă cu dificultăţi în urma tranziţiei către neutralitate climatică, şi 58 mil. euro contribuţie de la bugetul statului. Acest fond practic va  facilita punerea în aplicare a Pactului verde european.

„Practic, ne aşteptăm ca până în 2029, aceste fonduri să fie cheltuite pe teritoriul judeţului Galaţi, pe o structură de investiţiii care cuprinde atât sectorul public cât şi sectorul privat. Pentru antreprenoriat există o alocare de 53% din program, adică peste 100 mil. euro în cazul Galaţiului, din care o primă parte este deja într-un apel deschis“, a declarat Luminiţa Mihailov, director general al ADR Sud-Est, în cadrul conferinţei ZF/ROREG/ADR/BCR- Brăila. De la idee la business inteligent, cu finanţări europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO