Companii

Românii preferă să îşi organizeze singuri vacanţele: Doar 32% din românii care îşi fac vacanţele în afara ţării aleg o agenţie de turism

Românii preferă să îşi organizeze singuri...

Autor: Miruna Diaconu

24.04.2023, 16:45 132

Doar 13% dintre respondenţi au avut parte de cel puţin o vacanţă de peste patru nopţi şi o minivacanţă de 1-3 nopţi în ultimul an.

Doar 32% dintre românii care îşi fac vacanţele în afara ţării mai aleg o agenţie de turism pentru diferitele rezervări, procentul acestora scade la 18% atunci când e vorba de vacanţele în ţară, potrivit studiului Destinaţii Vi­zionare realizat de Institutul pentru Oraşe Vizionare şi Destinaţia Anului.

Studiul a fost realizat pe un eşan­tion de 3.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Dintre aceştia doar 77% au declarat că au fost într-o vacanţă în ultimele 12 luni, în timp ce 23% nu au fost în nicio vacanţă în ultimul an şi doar jumătate şi-au permis o vacanţă mai lungă de patru nopţi. „Cercetarea Destinaţii Vi­zionare a fost un proiect interesant şi com­plex, care ne-a permis să ana­lizăm în detaliu comportamentul şi preferin­ţele turiştilor români în ulti­mii ani. Rezultatele ne oferă o ima­gine clară asupra direcţiei în care se îndreaptă turismul în România şi ne ajută să înţelegem nevoile şi dorinţele turiş­tilor, astfel încât România să poa­tă oferi servicii şi destinaţii de cali­tate“, spune Manuela Mancaş, re­prezen­tan­ta agenţiei de cercetare de piaţă AHA Moments, care a contri­buit la realizarea studiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO