Companii

Rombat are un obiectiv de vanzari de aproape 90 mil. euro pana in 2010

Rombat are un obiectiv de vanzari de aproape 90 mil. euro pana in 2010

Compania Rombat este unicul furnizor de baterii pentru Dacia

08.02.2008, 19:25 32

Compania Rombat din Bistrita, principalul producator autohton de baterii pentru autoturisme, estimeaza pana in 2010 o cifra de afaceri de 87 de milioane de euro.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 48,5 milioane de euro, in crestere cu 57% fata de 2006. In aceeasi perioada producatorul a raportat un profit brut de 4,4 milioane de euro.
"Evolutia indicatorilor financiari pe anul trecut se datoreaza cresterii productiei, dar si dezvoltarii vanzarilor pe piata externa. Anul trecut, vanzarile la export au crescut cu 129% anul trecut, iar noi estimam ca aceasta evolutie va continua si in urmatorii ani", a declarat Ioan Repede, director general al Rombat. Compania exporta, in prezent, in Franta, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Italia, Germania, Austria, Moldova si Grecia.
Rombat a realizat anul trecut investitii de aproximativ 6,5 milioane de euro in dezvoltarea fabricii din Bistrita si potrivit conducerii companiei, aceste investitii vor genera o crestere de 50% a capacitatilor de productie.
Reprezentantii companiei au mai declarat ca dupa privatizarea din 1990 in fabrica din Bistrita s-au investit peste 9,2 milioane de euro in retehnologizare.
Conducerea estimeaza o cota de peste 55% din piata autohtona de baterii auto, iar proiectele Rombat pentru perioada urmatoare vor fi orientate in principal inspre dezvoltarea pe pietele externe.
Rombat este unicul furnizor de baterii pentru Dacia si furnizor regional pentru producatorul de autoturisme Renault. Compania Rombat livreaza anual catre Dacia-Renault aproximativ 15% din totalul productiei in bucati.
Compania produce cinci marci de baterii (Tornado, Pilot, Cyclon-Calciu Magma si Terra), destinate atat automobilelor, autocamioanelor, cat si locomotivelor. Numarul total de angajati este de peste 600 de persoane.
Rombat face parte din Rombat Grup, care pe langa compania-mama, producatoare de baterii auto, include Rombat Automobile Bistrita, dealer zonal Volkswagen, si Prombat Copsa Mica, fabrica de recuperat plumb din baterii auto uzate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO