Companii

Rondocarton si-a bugetat un plus de 15% al afacerilor

05.04.2010, 23:10 77

Compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl,care detine fabrici in Cluj si Targoviste, mizeaza in acest an pe ocrestere a vanzarilor cu aproximativ 15% fata de anul trecut, la 40de milioane de euro.

"Piata de carton este in continuare afectata de crizafinanciara, care probabil va mai dura inca un an de zile, iar orevenire a pietei cred ca se va produce cel mai devreme anulviitor. Suntem increzatori in activitatea companiei noastre dinacest an si mizam pe o crestere a afacerilor fata de 2009, luand incalcul si contracte semnate cu noii clienti", a declarat pentru ZFTransilvania Teofil Campean, director general in cadrul companieiRondocarton.

In 2009 ponderea exportului reprezenta 30% din totalul cifrei deafaceri Rondocarton, oficialii companiei anuntand ca intentioneazaca in acest an sa creasca productia la export cu 5%-7% fata de anultrecut.

Compania din Cluj colaboreaza la extern cu firme din Ungaria,Elvetia, Ucraina, Moldova, Serbia si Bulgaria, iar pe piata internacei mai importanti clienti sunt producatorul de carne de puiAgricola Bacau, producatorul de bauturi racoritoare EuropeanDrinks, Arctic Gaesti, Murfatlar, Unilever (pe partea de alimente)si Procter & Gamble.

Rondocarton detine in Romania doua fabrici de carton ondulat,prima unitate inaugurata fiind cea din localitatea Apahida, judetulCluj, a carei capacitate de productie este de 30.000 de tone decarton ondulat anual. In 2008, Rondocarton a deschis cea de-a douafabrica de carton ondulat in Targoviste, insa productiapropriu-zisa a fost demarata abia in luna ianuarie a anului trecut.Afacerile companiei clujene au fost sustinute anul trecut deactivitatiile fabricii din Targoviste.

Principalii competitori ai firmei din Cluj sunt RomcartonBucuresti, Dunapack, Ecopack Ghimbav, Vrancart Adjud.

Grupul Rondo Ganahl avea in 2008 peste 1.000 de angajati si ocifra de afaceri anuala de peste 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO