Companii

Ruxandra Brutaru, mandat dezastruos la şefia Tarom: pierderi de peste 130 de milioane de euro în doi ani

Ruxandra Brutaru, mandat dezastruos la şefia Tarom: pierderi de peste 130 de milioane de euro în doi ani
12.06.2011, 23:35 588

Mandatul de doi ani şi două luni al Ruxandrei Brutaru, 30 deani, în fruntea Tarom a adus companiei aeriene de stat, aflată însubordinea Ministerului Transporturilor, pierderi totale de 134milioane de euro, un record negativ al ultimului deceniu.

Tarom, compania care făcea legea pe piaţa aeriană în urmă cucinci-şase ani, când operatorii low-cost abia făceau primii paşi înRomânia, a consemnat în 2010 pierderi totale de 78,9 milioane deeuro, în creştere cu peste 40%, în ciuda faptului că numărul depasageri a crescut cu 23,6%, la 2,2 milioane de oameni.

Astfel, Tarom, compania ale cărei pierderi reprezintă 36% dintotalul veniturilor, urcă vertiginos în topul companiilor de statcare înregistrează rezultate negative substanţiale, alăturându-seCompaniei Naţionale a Huilei sau Companiei Naţionale de Autostrăzişi Drumuri Naţionale din România, în cazul cărora pierderile s-auridicat, cel puţin la nivelul anului 2009, la peste 87%, respectiv70% din cifra de afaceri, potrivit calculelor ZF.

Anunţul privind evoluţia afacerilor Tarom a fost amânat timp demai multe săptămâni, iar ZF a publicat chiar săptămâna trecută unmaterial prin care condamna lipsa de reacţie a companiei lacererile privind raportarea rezultatelor pe 2010. AndreeaNeferu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO