Companii

Salrom a închis bilanţul pe 2011 la 66,1 milioane de euro, pe plus cu 13%

Salrom a închis bilanţul pe 2011 la 66,1 milioane de euro, pe plus cu 13%

Autor: Gabriel Razi

19.03.2012, 11:23 394

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare de pe piaţa locală, a încheiat anul trecut cu afaceri de 66,1 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de 2010. Compania a încheiat anul trecut cu un profit brut de 5,2 milioane de euro, de două ori mai mare decât cel din 2010.

"Rezultatele financiare ale companiei arată că am reuşit să ne recăpătăm poziţia pe o piaţă extrem de competitivă pentru a contrabalansa efectele adverse pe care criza economică le-a avut asupra industriei chimice, principalul beneficiar al producţiei noastre", a spus Gabriel Muraru, director general al Salrom, companie controlată de stat.

Rezultatele obţinute de producătorul de sare anul trecut vin în conextul în care profiturile cumulate ale companiei în perioada 2000-2009 s-au ridicat la 2,5 milioane de euro iar cifra de afaceri maximă înregistrată în această perioadă a fost de 45 de milioane de euro. În ultimii trei ani Societatea Naţională a Sării a schimbat patru directori generali, printre care s-au numărat Lucian Nicolae Duţă, membru al PDL de profesie medic şi, Neculai Olaru, prim-vicepreşedinte al PDL Bacău la momentul numirii sale în funcţie de şef al Salrom.

Gabriel Muraru, actualul director, a preluat funcţia în lunia lulie 2010. Înainte de a veni la conducerea Salrom Muraru a fost consilier al primarului din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, potrivit unor informaţii anterioare din presă.

Rezultatul pe plus de anul trecut al producătorului de sare a venit după ce compania a extras 2,4 milioane de tone de sare, aceasta fiind cea mai mare cantitate din ultimii cinci ani. Din tolalul producţiei, aproape 650.000 de tone au plecat la export.

Pentru acest reprezentanţii companiei spun că vizează creşterea atât a cifrei de afaceri cât şi a profitului. Oficialii producătorului nu au făcut însă precizări în legătură cu cifra de afaceri bugetată pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO