Companii

Şapte hoteluri Accor din România intră sub umbrela unui grup polonez

Şapte hoteluri Accor din România intră sub umbrela...

Autor: Mirabela Tiron

09.01.2015, 00:05 614
Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a semnat preluarea a 46 de ho­teluri din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Po­lonia, Slovacia şi România ale grupului Accor într-o tranzacţie de 142 de mili­oane de euro la nivel inter­naţional.
 
Orbis a devenit singurul licenţiator (operator al contractelor de manage­ment sau franciză) pentru toate bran­du­rile Accor în 16 ţări din regiune. Toate hotelurile operează sub brandurile Accor: Sofitel, Pullman, McGallery, Novotel, Mercure, Ibis şi Ibis Budget. 
 
„Preluarea operaţiunilor Accor în Europa Centrală reprezintă un mo-ment crucial pentru Orbis. Tranzacţia se potriveşte cu strategia noastră“, a spus Gilles Clavie, preşedinte al consi­liului de administraţie al Orbis. Ieri a fost semnat şi acordul de licenţiere, care îi conferă lui Orbis Group dreptul de a opera până în 2035, cu o exclusivitate de minimum 10 ani hotelurile sub bran­durile Accor din 16 ţări, inclusiv România, potrivit oficialilor companiei. Grupul hotelier polonez va ajunge în urma acestei preluări la peste 100 de hoteluri, cu 19.000 de camere, operate în opt ţări din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO