Companii

Secuiana muta o parte din productia de pantaloni in Egipt. Cum comentati?

11.03.2010, 23:07 93

Producatorul de confectii Secuiana din Covasna si-a bugetat inacest an o cifra de afaceri de 25 mil. lei (circa 6 mil. euro),nivel similar cu cel din 2009, an in care compania a inchis maimulte magazine care nu aduceau profit si a concediat peste 340 deangajati, adica jumatate din personal.

Una dintre cele mai importante masuri pe care producatorul le valua in acest an pentru reducerea costurilor este mutarea unei liniide productie in Egipt, model practicat in ultimii ani de mariiretaileri internationali, care alegeau Romania pentru productiedatorita fortei de munca ieftine.

"Vom transfera o linie de productie a pantalonilor in Egipt.Avem un parteneriat cu o firma din Egipt pentru productia deconfectii, insa ramane sa vedem care va fi volumul exporturilor saucapacitatea de productie", a declarat Dobra Laszlo, directorulgeneral al Secuiana.

La inceputul anului, reprezentantii Secuiana au anuntat ca vordemara in parteneriat cu firma Glass Co. For Ready Made Garmentsdin Egipt productia de articole de imbracaminte pentru pietele dinEuropa si SUA, fara a preciza insa la acea data unde vor fifabricate noile produse.

"Rezultatele financiare din anul trecut nu sunt incadefinitivate, insa cifra de afaceri obtinuta va fi cu 18%-23% maimica decat cea din anul precedent. In 2010 speram sa mentinemnivelul realizat anul trecut, chiar daca in primele doua luni aleanului vanzarile Secuiana au scazut cu 20%-25% fata de aceeasiperioada a anului 2009", a spus Dobra Laszlo.

Anul trecut fabrica de confectii din Covasna si-a diminuatproductia cu 30%, dupa ce o companie olandeza, unul dintreprincipalii clienti, a hotarat sa micsoreze comenzile cu 86%,mutand activitatea in Republica Dominicana.

"Exista in continuare probleme legate de scaderea puterii decumparare a clientilor nostri din cauza crizei financiare.Colaboram in continuare cu firme din Franta, Germania si Greciapentru care producem in sistem lohn. Ponderea exportului in lohn afost in continua scadere in 2009, astfel ca aproximativ 30% dinproductia realizata anul trecut a fost pentru piata externa", aspus Dobra Laszlo.

Capacitatea anuala de productie a firmei din Targul Secuiesceste de aproximativ 200.000 de pantaloni si 30.000 de camasi pentrubarbati, articolele Secuiana fiind comercializate pe piata internasub brandul Adam's. Anul trecut compania detinea 26 de magazineproprii si cinci unitati in franciza.

Firma face parte din grupul Secuiana din Targu-Secuiesc alaturide producatorii de textile Seconf SA si S'mode SA si compania detransport Secuiana Trans. Principalii producatori de textile pepiata locala sunt Rosko Textil din Arad, Rifil Savinesti, AlisonHayes sau Iasitex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO