Companii

Secuiana vede afaceri în creştere cu 8% susţinute de export

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2011, 23:45 57

Producătorul de confecţii Secuiana din Covasna estimează pentruacest an o cifră de afaceri de circa 5 mil. euro, mai mult cu 8%faţă de anul trecut, în special pe fondul creşterii exportului dela 27% din total vânzări în prezent la 40% până la finalul anului.

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 4,6mil. euro, în scădere cu 20% faţă de anul 2009.

"Factorii care au influenţat negativ afacerile noastre în 2010au fost criza economică, scăderea exportului şi diminuarea puteriide cumpărare a clienţilor. Piaţa locală a scăzut anul trecut cu20-23% faţă de 2009, însă credem într-o stabilizare a pieţei lanivelul actual, cu o uşoară creştere în ultimul trimestru, dacăeconomia va începe să-şi revină", a declarat pentru ZF TransilvaniaDobra Laszlo, directorul general al Secuiana.

31 de magazine proprii

În prezent, Secuiana are 420 de angajaţi, după ce la începutulanului 2010 compania avea 490 de salariaţi, principalul motiv aldisponibilizărilor fiind reducerea producţiei la export. Companiaspune că intenţionează ca în acest an să reangajeze circa 30 depersoane pe baza proiectelor aflate în derulare.

Principalii clienţi ai companiei la export sunt Bruno SaintHillaire şi Mise au Green din Franţa, IC Company din Danemarca,Cover 50 din Italia. Pe piaţa internă, majoritatea producţiei estecomercializată în cadrul magazinelor proprii, sub brandul Adam's,Secuiana având şi o reţea de 30 clienţi interni.

În momentul de faţă, compania deţine 31 de magazine proprii,plus alte 5 unităţi în franciză în toate oraşele mari din ţară.Capacitatea zilnică de producţie a fabricii din Covasna este de1.500 de pantaloni, potrivit ultimelor informaţii disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO