Companii

Silvarom, afaceri de 15 mil. euro, in scadere cu 15-20%

10.09.2007, 18:34 29

Producatorul de mobila Silvarom Bucuresti estimeaza ca va inregistra in acest an o scadere a cifrei de afaceri cu 15-20%, la 50 de milioane de lei (15 mil. euro), ca urmare a scaderii exporturilor si repozitionarii firmei pe piata interna.
"Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 60 de milioane de lei, iar anul acesta - daca semestrul al doilea va merge bine - speram sa ajungem la 50 de milioane de lei", a declarat directorul economic al companiei, Ioan Marginean. El spune ca intreaga industrie de mobila a avut, in primele sase luni, rezultate slabe.
"Este adevarat ca productia de mobila a crescut in primul semestru, insa multe companii, la fel ca noi, au produs pe stoc", a spus Marginean.
Compania a decis la inceputul anului sa-si reorienteze productia de mobilier pentru casa catre piata interna, avand in vedere ca exporturile au scazut semnificativ ca urmare a aprecierii leului in raport cu euro si a cresterii costurilor de productie.
"Vom exporta foarte putin anul acesta. Daca anul trecut exporturile se ridicau la 8-9 milioane de euro, anul acesta estimez vanzari de maxim un milion de euro", a spus directorul Silvarom.
In privinta vanzarilor de mobila de birou, Marginean a aratat ca, in ciuda finalizarii lucrarilor la mai multe cladiri de birouri, utilarea acestora a fost intarziata, insa exista indicii ca in doua jumatate a anului comenzile de mobilier de birou vor creste.
Directorul Silvarom a mai spus ca este posibila relocarea fabricii din zona Giulesti in afara Capitalei, intr-un parc industrial, sau intr-o zona in care materia prima, lemnul, este usor de procurat.
Silvarom este detinuta in proportie de 96% de catre salariati, 67% din actiunile firmei apartinand conducerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO