Companii

Sistemul Coca-Cola a investit 55 mil. lei într-o linie de decontaminare PET la fabrica din Ploieşti

Investitia a fost sprijinită cu ajutor de stat de 7,5 mil. lei.

Investitia a fost sprijinită cu ajutor de stat de 7,5 mil. lei.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.10.2023, 20:00 806

Noua investiţie preia fulgii PET de la centrele de reciclare, după ce PET-urile sunt sortate, spălate şi mărunţite  Aceştia sunt topiţi la 300 de grade, iar prin mai multe procese sunt readuşi sub formă de ambalaje.

Sistemul Coca-Cola Româ­nia, cel mai mare business din sectorul bău­tu­rilor răcoritoare din România, a fina­lizat investi­ţia într-o linie de deconta­minare fulgi PET din fabrica de la Plo­ieşti, investiţie pentru care com­pa­nia a aplicat pentru un ajutor de stat. Investiţia s-a ridicat la 55 mil. lei (peste 10 mil. euro).

„Aceasta nu este o zi im­por­tantă doar pentru România, ci şi pentru grup. Când am devenit di­rector general în regiune în 2013 prima călătorie a fost în Româ­nia, odată cu inaugurarea li­niei asep­tice de îmbuteliere de la Plo­ieşti. De atunci nu am fost im­pre­sionat doar de oamenii din com­pa­nie, ci şi din sistem şi de parte­nerii noştri. Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare a gru­pu­lui şi întotdeau­na a fost pionieră a inovaţiei în grup“, a spus Zoran Bogda­novic, CEO, Coca-Cola HBC, grup cu ve­nituri de peste 9,1 miliarde de euro în 2022. El a fost prezent la evenimentul de inau­gurare a noii linii, un eveni­ment care a reunit executivii de la nivel local, dar şi euro­pean ai Coca-Cola HBC. Alături de Zoran Bogda­novic au vorbit în ca­drul eveni­men­tului Nikos Koumettis, preşedinte pentru Europa în cadrul The Coca‑Cola Company, dar şi Jovan Radosavljevic, general mana­ger al Coca-Cola HBC România şi Mark Docherty, country manager al The Coca-Cola Company. De ase­menea, la eveniment a fost pre­zent şi prim-ministrul Marcel Ciolacu, Ştefan-Radu Oprea, minis­trul economiei, antrepre­no­riatului şi turis­mu­lui, dar şi oa­meni politici şi autorităţi locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO